Na hladký priebeh kráľovskej návštevy bude dohliadať 280 policajtov

22.10.2008 Poprad

Poprad 22. októbra (TASR) - Na hladký priebeh kráľovskej návštevy v Poprade a Vysokých Tatrách bude v piatok 24. októbra dohliadať asi 280 príslušníkov štátnej polície v súčinnosti s mestskou a železničnou políciou.
Riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Prešove František Leško konštatoval, že Popradčanom vypomôžu kolegovia z celého kraja. Cieľom je plynulosť a bezpečnosť návštevy.
Popradský policajný riaditeľ Štefan Pilár dodal, že hliadky budú rozmiestnené dve hodiny pred príletom kráľovského páru pod Tatry. Tým, ktorí chcú vidieť kráľovnú Alžbetu II. naživo, odporúčal, aby predovšetkým rešpektovali pokyny policajtov. \"Budú vytvorené zóny, samozrejme, aj fyzické zábrany. Aj keď sú prijaté opatrenia, vždy treba rešpektovať pokyny policajtov, pretože ide o veľmi dôležitú návštevu a nemôžeme podceňovať vôbec nič. \"

Pilár: \"Budú vytvorené zóny, budú vytvorené fyzické zábrany, - samozrejme - takže... , keď budú aj opatrenia, vždycky rešpektovať pokyny policajtov, pretože - ako sami viete - ide o veľmi dôležitú návštevu a nemôžeme podceňovať vôbec nič\".
 

Vyberte región